Vaksinimi i maces tuaj dhe sëmundjet

Na ndihmoni duke shpërndarë artikujt tanë!

Kafshët nuk kanë ndërgjegje, por gjithsesi ata kanë nevojë të mbrohen nga sëmundje të dëmshme, shpesh herë edhe fatale.Imunizo macen tënde

Edhe pse macet mund të jenë të vaksinuara, ato mund të jenë të rrezikuara nga sëmundje tejet të rralla.
Të gjitha macet duhet të vaksinohen për tre sëmundje kryesore:

  1. Enterit infektiv, një sëmundje që prek zorrët e cila shpesh herë është fatale dhe shkakton Humbje të Oreksit, Vjellje dhe Diarre..
  2. Calcivirus i felinëve (FCV), një sëmundje e rëndë që shkakton Ulçerën.
  3. Rhinotracheitis i felinëve (FVR), një sëmundje që manifestohet me simptoma gripale.

Së bashku këto tre vaksina njihen si "Grip dhe Enterit"

Vaksinimi gjithashtu këshillohet për të parandaluar sëmundjen e Leuçemise Virale (FeLV), e cila prek sistemin imunitar dhe zakonisht ka pasoja fatale. Vaksinimi fillon në javën e nëntë, pasohet nga një vaksinim i dytë tre apo katër javë pas të parit. Injeksionet vjetore shërbejnë për të siguruar imunitet të përhershëm.

Na ndihmoni duke shpërndarë artikujt tanë!
awesome comments!
1 Comments from Facebook.com
1# From User:Jurgen Pasha Time:15-07-2013 03:41:27
Message:une kam nje macok dhe I kam bere vetem nje vaksinne duhet ti bej tre.

Artikuj të ngjashëm për macet

Copyright © 2013 - Kafshë Shtëpiake